Нивелирање

Масите за нивелирање се потребни за да се израмнат груби, нерамни површини со големи нагиби. Се користат различни видови маси за нивелирање за да се обесбеди рамна површина или униформна впивливост пред да се врзе паркетот или плочките.

Чекор по чекор

Чекор 1


Подготовка на подлогата
Молиме погледнете го делот Подготовка на подлогата

Чекор 2


Подготовка на масата за нивелирање
Подгответе ја масат за нивелирање според упатствата во техничкиот опис

Чекор 3


Инсталација на масата за нивелирање на подлогата
Истурете ја масата за нивелирање врз подлогата и размачкајте го со алатка. Третирајте ја свежо нанесената маса за нивелирање со валјак со боцки за да излезат воздушните меурчиња.