Фасадни бои

Покрај естетскиот изглед и стабилниот слој боја, функцијата на фасадната боја е и да ги штити фасадите од надворешни влијанија. Ceresit фасадните бои се карактеризираат со ниска апсорпција на вода, висока механичка отпорност и добра пропустливост на пареа.