CT 190

Опис

За рабицирање табли од камена волна и формирање тенок слој на термална изолација во системот ETICS

Карактеристики

  • Висока отпорност на механички оптеретувања
  • Висока адхезија на минерални подлоги и волна
  • Отпорен на пукнатини
  • Збогатен со влакна
  • Отпорен на временски услови
  • Флексибилен
  • Паропропусен

Прочитајте повеќе

Лепакот Ceresit CT 190 е дизајниран да ги загрева надворешните sидови на зградите со примена на композитен систем за надворешна топлинска изолација со употреба на фасадни плочи од минерална волна. Дел е од системот за изолација на Ceresit Ceretherm (ETICS). Лепакот CT 190 се користи за фиксирање на фасадни плочи од минерална волна и за нанесување на армирачки заштитен слој за изолација на новоизградените предмети, како и на постарите згради што треба да се реновираат.

ЧЕКОР ПО ЧЕКОР

Истурете ја содржината на CT 190 во ладна и чиста вода и мешајте со миксер додека не добиете хомогена смеса без грутки.

 

Поправање на плочи за топлинска изолација

Подготвениот лепак треба да се нанесе со мистрија по должината на работ на таблата, формирајќи лента од 3-4 cm ширина и неколку места со дијаметар од приближно 8 cm. Таблата треба веднаш да се притисне на ѕидот со неколку благи удари. Плочите треба да се прицврстат цврсто едно во друго на една површина со запазување на вертикалното поврзување „како тула“. Оставете да се суши 3 дена.

Нанесување на армирачки слоеви

Подготвениот лепак со дебелина од 3-4 cm треба да се нанесе по површината на плочите со помош на соодветен алат. Мрежата од стаклени влакна треба да се постави на свеж лепак (со преклопувања од 10 см), а потоа да се нанесе и да се изедначи вториот слој со дебелина од 1-2 см, така што мрежата од стаклени влакна да биде видлива.