СТ 77 Силиконско-акрилен мозаик малтер, гранулација на зрна 1,0-1,6 mm или 1,4-2,0 mm

Опис

Тенок декоративен малтер за внатрешна и надворешна употреба

Карактеристики

  • Отпорен на временски услови
  • Отпорен на абење
  • Ниска апсорпција на вода (ефект на перлирање)
  • Отпорен на нечистотии, лесно се чисти
  • BioProtect формула - отпорен на појава на габи и алги
  • Подготвен за употреба
  • Достапен во десетици комбинации на бои

Прочитајте повеќе

Ceresit CT 77 се користи за нанесување шарени декоративни малтери на традиционални гипсеви, бетонски подлоги, гипсени подлоги и тенки картони, гипскартон итн. Врзувачкиот елемент е проѕирна силиконско-акрилна смола, а се пополнува со кварцни зрна со големина од 1.0-1.6 mm или 1.4-2.0 mm. Овој материјал се нанесува со широко глето. Кога ќе се стврдне се добива шарениот малтер. Својствата на материјалот овозможуваат пополнување на постојните гребнатини во подлогата.

 

CT 77 особено се препорачува кај внатрешни ѕидови изложени на абразија, на пр. во влезот, ходниците, скалилата. Надвор, CT 77 се препорачува на подлоги кои се валкаат: пиедестали, гелендери, рамови од врати и прозорци. Кај интензивни темни бои, нанесувањето CT 77 како фасада во рамките на Ceresit Ceretherm Системите со EPS треба да се ограничи на мали простори, на пр. пиедестали или ахритектонски детаљи. BioProtect формулата е трајна заштита од биолошки паразити, на пр. габи, мувла и алги. Благодарение на специјалните капсули со биолошки агенс, реализирањето на супстанците е под контрола и овозможува долготраен ефект.

Чекор по чекор

Содржината треба рачно да се промеша. По потреба, приспособете ја конзистенцијата на работните услови со додавање малку чиста вода и повторно промешување. Премногу вода ќе го оневозможи нанесувањето. Не смеат да се користат 'рѓосани садови или алатки. CT 77 треба рамномерно да се нанесува на подлогата во дебелина од едно ипол зрно со употреба на долга метална глетарка држена под агол. Површината треба да се измазни со истиот алат пред да се исуши. Не треба силно да се притиска на подлогата.

Не прскајте го малтерот со вода. Не обликувајте ја структурата!

Работата треба да се врши врз една површина без паузи, задржувајќи ја истата конзистенција на производот. Ако има потреба од престанување со работа, самолепливата лента треба да се нанесе по претходно утврдената линија. Тогаш се нанесува малтерот, се обликува структурата и се вади лентата со малтерот уште на неа. По паузата, нанесувањето продолжува од утврденото место. Работ на претходно нанесениот малтер се заштитува со самолеплива лента.