IN 45

Опис

Бела глет маса за суперфина завршна обработка на затворени простори

Карактеристики

  • Висококвалитетна, суперфина завршна обработка
  • Мат бела боја
  • Одлично врзување за подлогата
  • Водопропустлива
  • Долго време на примена
  • Тенок слој од максимум 2 mm.

Прочитајте повеќе

Ceresit IN 45 глет масата се користи за покривање традиционално малтерисани и бетонски површини на максимално 2 mm од слој. Дообработката традиционално се врши со абразивна шмиргла. Површината третирана со IN 45 станува мазна и бела, така што може да послужи како завршна обработка и да се остави необоена. По сушењето, слојот IN 45 може да се бои со дисперзивни бои, дури и со бои на база на минерали. Оваа маса се користи во внатрешни простории, на суви места без постојана влага.

Чекор по чекор

Слабо врзаните површински слоеви мора да се отстранат. Мора целосно да се отстранат боите на база на креч, да се навлажни подлогата, да се иструга и да се измие со вода.

 

Мешајте ја со електрична мешалка додека не добиете хомогена смеса, без грутки. По 10 минути, промешајте повторно. Имајте на ум дека брзината на мешање треба да е умерена како би се избегнале меурчиња во масата.

 

По подготовката, IN 45 масата се нанесува рачно, со глетарка од не'рѓосувачки челик. Измазнувањето се постигнува само со глетарка од не'рѓосувачки челик за да се добие исклучително мазна површина, речиси сјајна. Настанатата прашина отстранете ја со мека четка. Неправилностите пополните ги, па избрусете ги.