CS 28 THERMO RESISTANT

Опис

Силикон отпорен на температури

Карактеристики

  • Поднесува температури од -65⁰C до +250⁰C (+315⁰C во кратки интервали)
  • Одлично лепење
  • Отпорен на озон и UV зраци
  • Трајно еластичен по сушењето
  • За внатрешна и надворешна употреба

Прочитајте повеќе

Се користи за чист метал, стакло, невпивачки дрва, силиконска смола, силиконска гума, керамика, природни и синтетички влакна и фарбани површини. Погоден е за заптивање и лепење при високи температури, заптивање метални површини, пумпи и мотори, споеви кои долгорочно се изложени на високи температури.