Изјава за приватност

1. Општо

Henkel Србија д.о.о. Белград, во понатамошниот текст Henkel ја почитува приватноста на секој човек што ја посетува нашата веб - страница. Би сакале да ве информираме за видот на податоците што Henkel ги собира и како се користат овие податоци. Исто така, ќе научите како да ги користите вашите права како сопственик на податоци.

Сите евентуални промени во оваа изјава за приватност ќе бидат објавени на оваа страница. Ова ви овозможува навремено да ги дознаете сите податоци што ги складираме и како ги собираме и користиме тие податоци.
Оваа изјава за приватност не се однесува на веб - страници до кои може да се пристапи од линкови објавени на веб - страниците на Henkel.

2. Собирање, користење и обработка на лични податоци

Име на одговорното лице: Henkel Serbia d.o.o.
Адреса на одговорното лице: Булевар Ослободување 383, 11040 Белград, Србија
Henkel ги користи личните информации првенствено за да им обезбеди пристап на корисниците до оваа веб - страница и да обезбеди правилно функционирање и безбедност на оваа веб - страница. Секоја понатамошна обработка на податоци се случува само врз основа на други законски обврски или дозвола, или доколку соодветниот корисник дал согласност за Henkel.

Henkel ги складира и обработува податоците специјално за следниве цели:
Кога корисниците ја посетуваат веб - страницата, Henkel автоматски собира и складира одредени податоци. Овие информации се: IP адреса или идентификациски број на уред доделен на соодветниот уред за крајниот корисник потребен за пренос на корисничка содржина (на пр. конкретно содржина, текст, слики, како и датотеки што може да се преземаат, итн.), активност на корисникот во контекст на веб - страницата, видот на уред на крајниот корисник, користениот прелистувач и датумот и времето на употреба.
Henkel ги чува овие податоци максимум 7 дена, со цел да ги идентификува и гони злоупотребите.

Henkel исто така ги користи овие податоци за да ја подобри презентацијата на услугите, елементите и функциите, како и општите административни задачи.

Покрај тоа, Henkel ги брише или анонимизира податоците што ги користи, вклучувајќи ги и IP адресите, без непотребно одложување, веднаш штом тие повеќе не се потребни за гореспоменатите цели.
Обработката и користењето на податоците се засноваат на одредбите од законот кои ги оправдуваат тие дејствија врз основа на (1) дека обработката е неопходна за да се обезбеди пристап до веб-страницата; или (2) дека Henkel има легитимен интерес кој има предност да ја обезбеди и подобри функционалноста и непреченото работење на веб -страницата и дека е прилагоден на потребите на корисниците.

Примателите на собраните податоци може да вклучуваат членови на соодветните внатрешни оддели, други подружници на Henkel, надворешни даватели на услуги (на пр. Услуги за хостирање и управување со содржини, маркетинг агенции, други даватели на трети страни, доколку е потребно за услугите што ги даваат), тела кои ги извршуваат своите должностите и ги користат нивните овластувања, на пример, во случај на формално барање од нив, или доколку е потребно да се одредат, остварат или заштитат правата на Хенкел, и сегашните или идните клиенти на компаниите Henkel во случај на такви деловни трансакции, како што се продажба, спојување или стекнување.

3. Понатамошна обработка на лични податоци

Ги користиме вашите податоци со цел да одговориме на вашето барање.
Обработката и користењето на вашите податоци е засновано на одредбите на законот кои го оправдуваат користењето на основа на тоа што обработката е неопходна за решавање на вашето барање.

Ако не сте се согласиле со чување на вашите податоци за подолг временски период, на пр. за време на нашето управување со односи со јавноста, ние нема да гу чуваме податоците подолго од што е потребно за да се задоволи наведената цел, или колку е потребно во случај да постои законска обврска за чување на податоци.

4. Колачиња, пиксели, отпечатоци од прсти и слични технологии

Оваа веб - страница користи колачиња и слични технологии. Колачињата се мали единици податоци што привремено се чуваат на хард дискот на вашиот уред од вашиот пребарувач, а кои се неопходни за користење на нашата веб -страница. Колаче често содржи единствена идентификација, која е случајно генерирана бројка што се чува на вашиот уред. За некои, датумот на истекување истекува на крајот на сесијата на веб - страницата; другите остануваат на вашиот уред подолго. Технички неопходните колачиња ќе се користат автоматски. Други колачиња (или слични технологии) ќе се користат само со ваша претходна согласност.

Постојат различни видови колачиња. Колачињата од прва страна се оние што ги остави посетена веб - страница и може да се прочита само од таа веб - страница. Колачиња од трета страна се оние што ги оставаат други организации, кои ги користиме за разни услуги. На пример, ние ги користиме услугите на надворешни аналитичари кои оставаат колачиња во наше име, за да ни кажат што им се допаѓа или не на корисниците на нашата веб -страница. Покрај тоа, веб - страницата што ја посетувате може да содржи содржина вградена, на пример, YouTube, која може да има свои колачиња.

Пиксел е транспарентна слика која генерално не е поголема од 1x1 пиксел, која се става на веб - страница за да собира податоци како што се IP адреса, тип на пребарувач, време на пристап или претходно оставени колачиња, за персонализација на содржина или за користење на направена страница поефикасно и полесно. Тие често се користат во комбинација со колачиња, бидејќи пикселите генерираат колачиња и управуваат со колачиња.

Под услов да се согласите, веб - страницата ќе собира информации во врска со оперативниот систем на уредот, пребарувачот, јазикот, инсталирани фонтови, IP адреса, „приклучоци“ и дополнителни информации. На овој начин, уредот може повторно да се идентификува за рекламни цели релевантни за корисникот.

Можете да најдете повеќе информации за колачињата и другите технологии што ги користи нашата веб – страница и нивните цели на нашата веб - страница на страниците „Колачиња“ (Листа на колачиња) и „Поставки за колачиња“. Таму, исто така, можете да ја повлечете вашата согласност за иднината во секое време со оневозможување на соодветната опција за колачиња.

а) Mapp Intelligence (поранешно име Webtrekk)
Доколку се согласите, оваа веб - страница ќе собира и складира податоци за цели на рекламирање и оптимизација, користејќи технологија од Mapp Digital c / o Webtrekk GmbH, Роберт-Кох-Плац 4, 10115 Берлин, Германија, чиј хостинг е во Германија. За таа цел, колаче е инсталирано на вашиот уред. Ова колаче ќе собира информации како што се информации за прелистувачот и уредот, вашата IP адреса, посетени веб - страници и време на пристап. Овие податоци се чуваат и дополнително се обработуваат врз основа на анонимни или псевдоанонимни кориснички профили (во зависност од технологијата и активираните услуги за кои станува збор). Овие кориснички профили се чуваат во колачиња или други слични технологии како што е споменато погоре. Во прилог на податоците собрани за време на пристапот до веб - страницата (како што е наведено погоре), ова исто така може да вклучува информации што се однесуваат на веб -страницата што ја користите за да не посетите, веб - страниците што ги посетувате додека сте со нас, и ако е можно, сите термини за пребарување што ги користевте за да ја пронајдете нашата веб - страница.

Без експресна согласност од нашите корисници, податоците собрани со помош на технологијата Mapp не се користат за лично идентификување на посетителите и не се комбинираат со други лични податоци за тој корисник.
Повеќе информации за мониторинг преку Интернет може да се најдат во Политиката за заштита на податоците на нашиот провајдер: https://mapp.com/privacy/

Приговор за собирање податоци

Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време што ќе има влијание во иднина со оневозможување на колачињата на нашата веб - страница на страницата за колачиња во делот Поставки за колачиња. Ако воопшто се согласувате со употребата на колачиња, но не се согласувате со употребата на колачиња на Mapp Intelligence, можете да ја следите оваа врска и да поставите колаче што ќе ве исклучи. Колачето е поставено за именуваниот домен, по индивидуален прелистувач и уред. Затоа, ако ја посетите нашата веб – страница, дома или на работа или со различни прелистувачи, ќе мора да одбиете да чувате податоци на кој било уред или прелистувач.

б) Google Ads

Под услов да се согласите со ова, оваа веб - страница ја користи услугата Google Ads, услуга обезбедена од Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland ("Google") со цел да се оцени ефективноста на мерките за рекламирање и да Повторно ве контактиравме. Кога ја посетувате нашата веб -страница, Google Ads инсталира колаче на вашиот уред. Со ова колаче, Google ги обработува информациите генерирани од вашиот уред за користењето на нашата веб -страница, интеракциите со нашата веб -страница и мерките за рекламирање, како и вашата IP адреса, информации за прелистувачот, веб -страници што претходно сте ги посетиле и датумот и местото на пристап за целта на анализата и визуелизацијата на мерењето на рекламниот дострел и прикажување персонализирано рекламирање. За таа цел, исто така, може да се утврди дали различните уреди за крајниот корисник припаѓаат на вас или на вашето домаќинство. Со функцијата „Ремаркетинг“, корисниците на нашата веб-страница можат повторно да се идентификуваат и да се идентификуваат на други веб - страници во рекламната мрежа на Google (на пр. Во пребарување на Google или на YouTube) и може да им се прикажуваат реклами прилагодени на нивните интереси.

Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на веб - страницата (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) ќе бидат пренесени и зачувани од Google на серверите во Соединетите држави. Според европските закони, Соединетите држави не гарантираат соодветно ниво на заштита на податоците. Владините тела може да имаат пристап до овие податоци поради законот за масовен надзор. Откако ќе се откријат вашите лични податоци, нема да имаат исто ниво на заштита и можеби нема да можете да ги користите вашите податоци во врска со податоците.

Можете да најдете повеќе информации за приватноста на услугите на Google на: www.google.de/intl/de/policies/privacy

Приговор за собирање податоци

Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време што ќе има влијание во иднина со оневозможување на колачињата на нашата веб -страница на страницата за колачиња во делот Поставки за колачиња. Ако не се согласувате со употребата на колачиња во целина, но не се согласувате да добивате персонализирано рекламирање, можете да најдете информации за индивидуално прилагодување на вашите поставки за рекламирање на Google на следната врска. Можете исто така да инсталирате приклучок за исклучување

в) Google Campaign Manager 360 (поранешно име: DoubleClick)

Доколку се согласите, ние го користиме Google Campaign Manager 360 за да обезбедиме услуга обезбедена од Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 за да ви прикажеме релевантни реклами. За таа цел, Google инсталира колаче на вашиот уред користејќи ја вашата IP адреса. Покрај IP адресата, информациите за прелистувачот и уредот, посетените веб -страници и времето на пристап, ова колаче собира и информации. Ова им овозможува на Google и неговите партнерски страници да прикажуваат реклами поврзани со корисничките интереси врз основа на претходните посети на сајтовите на Henkel или други веб -страници. На Колачињата на „Кампања менаџер“ користат псевдонимен идентификациски број доделен на вашиот прелистувач за да ги проверуваат рекламите на екранот и интересните реклами. За таа цел, вашиот прелистувач се идентификува кога се испорачуваат рекламите и се доделува на целната група. Колачињата складирани на вашиот уред од страна на Google, затоа ви овозможуваат да бидете повторно таргетирани од една страна (на пр. Во „Google Ads“) и на веб-страниците на Google, и од друга страна (т.е. во рамките на услугата „Google Campaign Manager 360“) на нашите веб -страници и - во зависност од вашите интереси - кога ги посетувате веб -страниците на други партнери.

Овие информации, исто така, ќе се користат со цел да се оцени вашата употреба на веб -страницата, да се известува за активностите на веб -страницата за операторите на веб -страницата и да се обезбедат други услуги поврзани со активноста на веб -страницата и користењето на Интернет.

Google може да ги користи вашите информации за свои цели, како што се профилирање и поврзување на вашите информации со други собрани информации за вас (на пример, преку вашата сметка на Google).

Податоците генерирани од колачето за вашата употреба на веб -страницата ќе се пренесат на сервер на Google во САД и ќе се складираат таму. Соединетите држави не гарантираат соодветно ниво на заштита на податоците во согласност со европските закони. Владините тела може да имаат пристап до овие податоци поради законот за масовен надзор. Откако ќе се откријат вашите лични податоци, нема да имаат исто ниво на заштита и можеби нема да можете да ги користите вашите податоци во врска со податоците.

Овозможувајќи колачиња на веб -страницата на Хенкел, вие се согласувате со користењето на гореспоменатите податоци и претходно опишаната обработка од страна на Google.
Можете да најдете повеќе информации за приватноста на податоците со услугите на Google на: https://policies.google.com/privacy

Приговор за собирање податоци

Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време што ќе има влијание во иднина со оневозможување на колачињата на нашата веб - страница на страницата за колачиња во делот Поставки за колачиња. Ако воопшто се согласувате со употреба на колачиња, но не се согласувате со користење на колачиња на „Кампања на Google“, можете да отидете на оваа врска за да ја деактивирате услугата „ Campaign Manager“ што ја обезбедува Google

г) Социјални мрежи

Услугите за управување со содржини на социјалните медиуми, како што се колачиња и „додатоци“ на различни социјални мрежи, се вградени во нашите веб - страници. Поврзаните услуги ги обезбедуваат соодветните компании („даватели“) само откако ќе ја дадете вашата согласност. Целта на овие услуги е да ни овозможат да ги гледаме и споделуваме нашите содржини со нашите пријатели и мрежи. Овие даватели се:
Facebook управуван од Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, САД, и во ЕУ Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Даблин 2, Ирска („Facebook“). За да ги видите „додатоците“ на Facebook и нивниот изглед, одете на: https://developers.facebook.com/docs/plugins
Тwitter управуван од Тwitter АД, 1355 Market St, Suite 900, Сан Франциско, Калифорнија 94103, САД („Тwitter “). За да ги видите копчињата на Тwitter и нивниот изглед, одете на: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
YouTube управува со Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountainview, California 94043, САД, и во ЕУ Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland ("Google"). За да го видите додатокот на YouTube, одете на: https://developers.google.com/youtube/documentation
Instagram управуван од Фејсбук Ирска Лимитид, плоштад 4 Гранд Канал, Даблин 2, Ирска („Instagram“). За да ги видите „приклучоците“ на Instagram и нивниот изглед, одете на: https://developers.facebook.com/docs/instagram
LinkedIn управуван од LinkedIn Corporation, 1000 West Maude Avenue, Sunnyvale, California 94085, САД, и во ЕУ LinkedIn Ireland Unlimited Company, Gardner House, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland („LinkedIn“). За да ги видите „додатоците“ на LinkedIn и нивниот изглед, одете на: https://developer.linkedin.com/plugins#
За да ја зголемите заштитата на вашите податоци кога ги посетувате нашите веб - страници, овие услуги за социјално вмрежување воведоа „копчиња со два клика“. Оваа форма на интеграција гарантира дека кога ќе пристапите до страница на нашата веб-страница што ги користи овие алатки, вие автоматски не се поврзувате до давателот на сервери. Само ако ги активирате услугите за социјално вмрежување и на тој начин овозможите пренос на податоци, прелистувачот ќе воспостави директна врска со серверите на давателот. Содржината на различните алатки потоа се пренесува од давателот, директно во врска со вашиот прелистувач, а потоа се прикажува на вашиот екран.

Алатката за социјално вмрежување му дава на давателот информации за веб - страниците што претходно сте ги посетиле, вашата IP адреса, информации за прелистувачот и датумот и времето на барањето испратено до серверот. Кога се користат какви било карактеристики на социјално вмрежување (на пример, со притискање на копчето за споделување, оставање коментари), овие податоци исто така ќе се пренесат преку прелистувач директно до давателот за складирање. Овие даватели на услуги може да ги користат вашите податоци за која било своја цел, како што се аналитика, рекламирање, профилирање и поврзување на вашите податоци со други податоци собрани за вас (како што е вашата сметка со тој провајдер), дури и ако не сте најавени на вашите сметки. на социјалните медиуми.

Давателите исто така делумно ги обработуваат податоците во Соединетите држави. Според европските закони, Соединетите држави не гарантираат соодветно ниво на заштита на податоците. Владините власти може да имаат пристап до овие податоци поради законот за масовен надзор. Откако ќе се откријат вашите лични податоци, нема да имаат исто ниво на заштита и можеби нема да можете да ги користите вашите податоци во врска со податоците.
Овозможувајќи колачиња на веб -страницата на Henkel, вие се согласувате со користење на гореспоменатите податоци и претходно опишана обработка од страна на компанијата давател на услуги.
Дополнителни информации за собирање и користење на податоци од страна на давателот и за правата и можностите што ви се достапни за заштита на приватноста во овие околности, може да се најдат во политиките за заштита на податоци / приватност на давателот:

Заштита на податоци/политика за приватност издадена од Fcebook: http://www.facebook.com/policy.php
Политика за приватност/приватност на Тwitter: https://twitter.com/privacy
Заштита на податоци/политика за приватност издадена од Google: https://www.google.com/intl/de/policies/DataProtection/
Заштита на податоци/политика за приватност издадена од Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/
Политика за податоци/приватност на LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/Политика за заштита на податоци

Приговор за собирање податоци

Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време што ќе има влијание во иднина со оневозможување на колачињата на нашата веб -страница на страницата за колачиња во делот Поставки за колачиња. Можете исто така да ги прилагодите вашите параметри со промена на поставките на прелистувачот или поставките на платформите за социјално вмрежување

5. Вашите желби и барања / службеник за заштита на податоци

Во секое време, можете да го искористите правото за пристап до вашите податоци. Покрај тоа, под услов да се исполнат соодветните услови, можете да ги остварите следниве права:

  • Право на корекција
  • Право на бришење
  • Право на ограничување на обработката
  • Право да поднесете жалба до соодветниот орган за заштита на податоците
  • Право на преносливост на податоци (од 25 мај 2018 година)

Право на приговор

Во случај на обработка на активности поврзани со вашите лични податоци, кои се извршуваат во легитимен интерес на Henkel, имате право да се противите на оваа обработка на вашите лични податоци во секое време од причини кои произлегуваат од вашата специфична ситуација. Henkel ќе ја прекине обработката, освен ако Henkel не покаже важни причини за обработката што заслужуваат заштита што имаат предност пред вашите интереси, права и слободи, или ако обработката служи за воспоставување, спроведување или одбрана од правни побарувања.

Ако сте дале согласност за обработка на вашите лични податоци, можете да ги отповикате во секое време во иднина со поднесување барање до е-пошта tehnicka.sluzba.makedonija@henkel.com
Вие исто така имате право да ја повлечете согласноста што ја дадовте за идна обработка на вашите лични податоци во секое време. Во такви случаи, ако имате какви било други желби во врска со податоците што се однесуваат на вашата личност, испратете е-пошта на нашата адреса tehnicka.sluzba.makedonija@henkel.com. Исто така, ве замолуваме да нac контактирате на овој начин ако сакате да знаете дали сме собрале какви било информации за вас и, доколку е така, за какви информации станува збор. Ќе се потрудиме веднаш да одговориме на вашето прашање.