CN 69 Самонивелирачка маса

Опис

Самоизмазнувачка маса за слоеви од 2 до 10 mm

Карактеристики

  • Обезбедува мазна, хомогена површина
  • Не се смалува
  • Не распукува
  • Погодна за механички примени
  • Погодна за греени подови
  • Само за внатрешна употреба - суви површини

Прочитајте повеќе

За нивелирање цементни површини. Се нанесува во слоеви до 10 mm дебелина за да се добие совршено рамна површина пред поставување лепен тепих, ламинат, PVC тепих, линолеум или керамички плочки. Ако површината се покрива со (лепен) паркет, препорачаните производи се Thomsit DD+ или Thomsit DH Maxi.

Чекор по чекор

Подлогите мора да се чисти, без пукнатини, цврсти, суви, без супстанци кои би го отежнале врзувањето и мора да се во согласност со тековните релевантни локални стандарди.

Измешајте CN 69 со чиста, бистра вода (количина: види Технички податоци). Мешајте со електрична мешалка и агитатор на околу 600 вртежи додека смесата не е сосем без грутки.

Истурете ја смесата на подот и размачкајте ја со метла, мистрија или гумен бришач за прозори.

Потоа, користете боцкаст валјак да ги извадите меурчињата. Ако се меша на етапи, нанесувајте ги веднаш, на влажно.