CX 5 Брзоврзувачки цемент

Опис

Монтажен цемент за брзо прицврстување и фиксирање

Карактеристики

  • Брзо се стврднува
  • Водоотпорен
  • Без хлориди
  • Без пукнатини
  • Отпорен на мрзнење
  • Потребна количина: околу 1.6 kg/l волумен на шуплина

Прочитајте повеќе

За брзо прицврстување и фиксирање челични и пластични компоненти во бетонски и циглени ѕидови. За фугирање пукнатини, дупки итн. За фиксирање влошки. За фугирање мали шуплини до 20 mm ширина.

 

Тест сертификат бр. 211130789, MPA, NRW/Германија

Чекор по чекор

Подготовка на подлогата

CX 5 се користи за какво било фиксирање и прицврстување во бетон, цементни гипсеви, цигли и кошуљици. Подлогата мора да е цврста, товарна, чиста и без супстанци кои би го попречиле врзувањето. Целосно навлажнете ја подлогата, но без вода да се собира на површината.

Нанесување

Додадете CX 5 во чиста, бистра вода и мешајте додека не исчезнат грутките. Соодносот на мешање е (во делови според волумен): Пластична конзистенција 3 дела/волумен CX 5 на 1 дел/волумен вода. Конзистенција за турање 2 дела/волумен CX 5 на 1 дел/волумен вода. При работа во големи простории CX 5 се продолжува со чист кварцен песок со мешани зрна во сооднос 1:1 за поекономична употреба. Нанесете го измешаниот цемент во рамките на времето за нанесување (отприлика 4 минути) - не претерувајте со мешањето.