CT 85 Flex лепило за термоизолација

Опис

За фиксирање плочи од експандиран полистирен (EPS) како и за нанесување тенок армиран слој за термална изолација на згради преку влажен метод

Карактеристики

  • Флексибилен
  • Висок отпор на удар
  • Уникатна комбинација на влакна
  • Отпорен на временски услови
  • Отпорен на пукнатини
  • Одлично врзување за минерални подлоги и EPS-плочи

Прочитајте повеќе

Ceresit CT 85 малтерот е направен да ги стопли надворешните ѕидови на зградите со примена на влажен метод и EPS-плочи. Елемент е на ETICS (Композитни системи за надворешна топлинска изолација) во рамките на Ceresit Ceretherm. CT 85 се користи за фиксирање EPS-плочи како и а нанесување на армираниот заштитен слој за изолација на новоизградени објекти и згради кои чекаат термореновирање. CT 85 го зголемува отпорот на изолацискиот систем кон оштетување и појава на пукнатини преку употреба на високо таргетирана комбинација на специјални влакна.

Чекор по чекор

Подготовка на подлогата

Подготовка на армираниот слој - откако ќе се стврдне лепилото (по 2-3 дена), плочите треба да се поминат со шмиргла и додатно да се фиксираат со помош на механичко прицврстување

Подготовка и нанесување на лепилото

CT 85 се истура во измерена количина ладна, чиста вода и се меша со бушилка додека не се добие хомогена маса без грутки. Нанесување армиран слој - подготвеното лепило со слој дебел 2-3 mm се распоредува на површината на плочите со мазна, долга челична мистрија. Стаклената мрежа се става врз свежиот малтер (со простор од 10 cm).

Полнење на мрежата

Во следниот чекор, свежо нанесената мрежа која била потопена во слојот лепило треба целосно да се измазни со долга челична мистрија.

Следниот слој се нанесува (дебелина 1 mm) и измазнува за целосно да се сокрие мрежата.