СТ 44 акрилна боја

Опис

За надворешна и внатрешна употреба

 

Карактеристики

  • Го ограничува процесот на бетонска карбонизација
  • Пополнува пукнатини
  • Ниска апсорпција и висока еластичност
  • Отпорен на временски услови
  • Отпорен на оштетување
  • BioProtect формула - отпорен на појава на габи, алги и мувла
  • Достапен во целосната палета на Ceresit Colours of Nature®

Прочитајте повеќе

Ceresit CT 44 се употребува за боење на фасади, бетонски конструкции и ентериери. Може да се употребува на минерални подлоги (бетон, цементен, продолжен и кречен малтер). Исто така, може да се употребува и за боење на минерални декоративни малтери како и акрилни декоративни малтери Ceresit CT 60, CT 64 кои се дел од Ceresit Ceretherm Sistem. Структурата на бојата обезбедува висок степен на заштита од CO₂ дифузија, што го успорува процесот на карбонизација на бетонот. Фасадите кои се премачкани со овој

производ можат да се мијат машински, под мал притисок. Изложеноста на фасадните ѕидови на сончева светлина предизвикува опасно напрегање, затоа не се препорачува употреба на темни тонови за големи површини, туку само за архитектонски детали.