CT 48 Силиконска боја

Опис

Хидрофобна, паропропусна боја за внатрешна и надворешнa употреба

Карактеристики

  • Ниска абсорција
  • Паропропусна
  • Отпорна на нечистотија
  • Долготрајна
  • Отпорна на временски услови и UV зраци
  • BioProtect формула - отпорна на мувли, габи и алги
  • Достапна во сите нијанси од палетата Ceresit Colours of Nature®

Прочитајте повеќе

Ceresit CT 48 се користи за заштита на фасади, бетонски конструкциии и ентериер. Може да се нанесува на минерални подлоги (бетонски и цементни малтери или вар). Може да се користи за боење на Ceresit: CT 34, CT 35 и CT 137 минерални малтери, Ceresit: CT 60, CT 63, CT 64 акрилни малтери, Ceresit: CT 72, CT 73 силикатни малтери, Ceresit: CT 174, CT 175 силикатно силиконски малтери, како и силиконски малтери Ceresit: CT 74, CT 75 на традиционални подлоги и во рамки на Ceresit ETICS термоизолациски систем, со нанесување на EPS табли. Структурата на облогата обезбедува брзо испарување на влагата од подлогата и истовремено создава ефикасна заштита од влага и влажност на подлогата. CT 48 се препорачува да се користи во историски објекти, за обновување постоечки малтери, како и на сите површини каде што се потребни естетски квалитетни и долготрајни облоги. Фасадите покриени со бојата CT 48 може да се мијат со уреди за перење кои работат под низок притисок. Изложеноста на фасадата на сонце предизвикува опасни оптеретувања, затоа темните бои треба да се користат само на мали области, на пр. архитектонски детали. Формулата BioProtect обезбедува ефикасна и издржлива заштита на фасадата од биолошки паразити, на пр. габа, мувла и алги.