За нас

Ceresit може да се пофали со традиција долга повеќе од 110 години. Традицијата и развојот одат рака под рака во Ceresit и водат кон иновативни производи и освојување на нови пазари. Затоа денес Ceresit е меѓународно признат како водечки бренд што нуди широка палета на висококвалитетни производи. Веќе 110 години Ceresit е верен партнер на градежништвото и на професионалните работници.

1905

Фондација "Wunner'sche Bitumen-Werke", Дателн

1910

Претставување на брендот Ceresit на изложба во Брисел и првиот цементен малтер за изолација

1963

Првите бои и малтери на Ceresit

1971

Преземање на технологијата за хидроизолација на кровови Wolfin

1974

Првиот силикон на Ceresit-Ceresit Dicht Profi

1984

Ceresit Cereflux-првите лепила за плочки

1986

Ceresit е примен во групата Henkel

1992

Самолеплива битуменска мембрана BT21

2001

CM18 Easyflex-првото лепило за плочки со EASY технологија

2004

Претставување на иновативи аквастатик фуги premium

2005

Првото во светот лепило за плочки Dust Free CM90

2006

Првото ETICS PU лепило за EPS плочи

2012

Првото Flextec лепило за плочки CM77 UltraFlex