CX 5 EXPRESS 
Едно решение за различни намени

CX 5 EXPRESS БРЗОВРЗУВАЧКИ ЦЕМЕНТ

Повеќенаменско и сигурно решение на база на цемент за зацврстување, составување и поправање на елементи.

БРЗ

 • Брзо врзува – цврсто за 5 минути
 • За брзо зацврстување и привремено заптивање на течење вода
 • Брз раст на сила на притискање

ЕДНОСТАВЕН

 • Едноставно и брзо мешање со вода
 • Нема потреба од професионален алат
 • Широк распон на температурна примена

МОЌЕН

 • Отпорен на иницијално оптеретување до 3 тони после 6 часа
 • Висока завршна цврстина и отпорност на лизгање
 • Отпорност на вода и мраз

CX 5 EXPRESS брзоврзувачки цемент е извонредно решение за дополнителна сила и издржливост на врските. Цврст е по само 5 минути од мешање со вода и неговата сила бргу се зголемува. Може лесно да се постават метални и пластични елементи во бетон, цигла или цементен малтер, брзо да се поправат локални оштетени бетонски површини или да се заптива течење на вода.

Конзистенцијата на CX 5 EXPRESS е погодна, како за хоризонтални така и за вертикални површини. Отпорен е на вода и мраз со што е сигурно решение за внатрешна и надворешна употреба, незаменливо за прицврстување на елементи како што се метални компоненти на огради и решетки на прозорци, столбови, цевки, водоводни инсталации, електрични елементи (утикачи, прекидувачи, ормари) или детски игралишта.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ НА CX 5 EXPRESS

ЗАЦВРСТУВАЊЕ

За поставување елементи без стандардни типли и бушење, секогаш постои CX 5 EXPRESS - моќна алтернатива за зацврстување на вертикални и хоризонтални површини за внатрешна и надворешна употреба. Конечната сила на врската со CX 5 од 40MPa е адекватна на соодветен бетон, со што не постои никаков сомнеж за издржливоста и сигурноста. Погледнете ги видео записите и откријте како брзо, лесно и трајно да ги зацврстите елементите со помош на CX 5 EXPRESS!

Поставување ограда на скали

Поставување држачи

Поставување клупа во двор

ВГРАДУВАЊЕ

CX 5 EXPRESS е инзвонредно решение за вградување на метални и пластични елементи во бетон, цигла или цементен малтер. Елементите се поставуваат за само 5 минути, а покрај тоа се добро заштитени од вода и оштетување. Погледнете ги видео записите и откријте како се користи CX 5 EXPRESS!

Поставување електрични елементи                           

Поставување водоводна инсталација

ПОПРАВАЊЕ ОШТЕТЕНИ БЕТОНСКИ ПОВРШИНИ

CX 5 EXPRESS е подготвен за акција секогаш кога е потребна брза и трајна реконструкција на бетон. Затварање пукнатини, пополнување шуплини и повторно профилирање кое трае само 5 минути. При пополнување отвори и нерамнини од 20-40mm, измешајте го CX 5 EXPRESS со чист кварцен песок во однос 1:1. Погледнете ги видео записите и уверете се како брзо, лесно и трајно може да се поправат бетонските површини со CX 5 EXPRESS!

Реконструкција на скали

Реконструкција на бетонски раб

Зошто CX 5 EXPRESS брзоврзувачкиот цемент е подобар од останатите решенија на база на цемент?

Силен, безбеден и долготраен

Отпорен на влага

Брз раст на сила на притискање

Цврст за 5 минути, без лизгање

CX 5 EXPRESS - ОБЛАСТИ НА ПРИМЕНА

CX 5 EXPRESS 

Брзоврзувачки репаратурен цемент за зацврстување, составување и поправки на елементи

 • Брзо врзува - цврсто по само 5 минути
 • Голема моќ
 • За поставување метални и пластични елементи
 • Без собирање
 • Отпорен на вода и мраз
 • Без хлор - не предизвикува корозија на металните елементи

ПРЕВЗEМЕТЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ МАТЕРИЈАЛИ

Дознајте повеќе за областите на примена и техничките карактеристики на Ceresit CX 5 EXPRESS.