R 777

Опис

За впивачки кошулици и бетонски подови

Карактеристики

  • Намалува собирање на прашина
  • Ги пополнува порите: Ја подобрува флуидноста и обработливоста на самонивелирачките маси
  • Обезбедува силна врска

Прочитајте повеќе

Ceresit R 777 е дисперзиран прајмер на база на вода и се нанесува пред нанесување на самонивелирачката маса или малтер, на многу впивачки бетонски подови, малтери, природен камен, керамички плочки и сл.

Дисперзирачки прајмер се користи за создавање врска меѓу самонивелирачката маса и цементната кошулица или бетонските подови, калциум сулфатни кошулици, самонивелирачки маси и суви плочи. Може да се користи и пред нанесување на Ceresit лепила на подлогата.

Ceresit R 777  не претставува бариера за влагата. Да се користи само во внатрешни услови.

Чекор по чекор

ЧЕКОР 1

Силно промешајте а потоа разредете го R 777 со вода во однос 1:1.

ЧЕКОР 2

Истурете го растворот на под и нанесете го еднакво со помош на валјак или четка. За високо впивачки површини нанесете втор слој. 

ЧЕКОР 3

Доколку е потребно, Ceresit R777  може да се нанесе и без разредување. Оставете да се суши 1 до 2 часа.