CE 40 FLEX ФУГ МАСА

Опис

Водоотпорна, флексибилна, отпорна на прашина, фина маса за фугирање за мали спојки до 8 mm ширина.

Карактеристики

 • Многу мазна површина
 • Стабилна боја
 • За порцелански плочки, керамика, стакло, природен камен и мермер
 • "Aquastatic" ефект - отпорна на апсорпција на вода
 • "Trio заштита" - отпорна на мувла и прашина
 • Лесно нанесување и мазнење
 • За ѕидови и подови
 • За внатрешна и надворешна употреба, на балкони и тераси
 • За употреба со подно греење

Прочитајте повеќе

Идеална за фугирање керамика, стакло, природен камен и порцелански плочки на хоризонтални и вертикални површини. Благодарение на Aquastatic ефектот капките вода остануваат како перли на површината без да продрат во структурата. "TrioProtection Microprotect" формулата обезбедува трајно и хигиенски чисти површини преку активната заштита против габи и мувла.

CE 40 ФУГА ДОСТАПНИ БОИ

ВАЖНО: Додадете ја точната количина на вода наведена на пакувањето и измијте ги плочките откако ќе се стврдне масата за фугирање за да избегнете промена на бојата. Бојата на масата за фугирање на екранот, како и бојата на налепницата на кантата, може да се разликуваат од вистинската боја по нанесувањето, па затоа треба да се гледаат информативно. За конечниот избор на маса за фугирање, препорачуваме да ја користите тон картата на продажното место. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОТРОШУВАЧКА НА ФУГА

1 Димензии на плочки

cm
cm
mm
mm

2 Површина

0 100

ПРОЕКТ:

 • Површина

   

ПОТРЕБНО ВИ Е:

  Чекор по чекор

  Подготовка и мешање

  Лепилото мора да се зацврсне и добро да се исуши и во спојките да нема остатоци или нечистотии.
  Истурете ја потребната количина СЕ 40 во кофа со чиста, бистра вода - користете го точниот сооднос на мешање со вода, наведен на пакувањето. Мешајте со електрична мешалка додека не добиете хомогена смеса, без грутки.
  Оставете да отстои 3 минути, па повторно промешајте.

  Нанесување

  Нанесете ја масата за фугирање со алат за фугирање на ѕидот или подот така што спојката е целосно исполнета.

  Чистење

  фугата се зацврснала (проверете со прст), исчистете ја површината со влажен сунѓер и малку вода. Второто чистење правете го со дијагонални движења, со чиста вода.