CT 16 основна боја за премачкување

Опис

Дисперзија на синтетички смоли за премачкување подлоги за тенки малтери, бои и китови

Карактеристики

  • Полесно нанесување малтер
  • Подобро врзување на малтерот за подлогата
  • Водоотпорен
  • Одлично покрива
  • Се нанесува со валјак или четка
  • Подготвен за употреба

Прочитајте повеќе

Ceresit CT 16 го олеснува нанесувањето на тенки малтери во внатрешни и надворешни услови. Се препорачува за премачкување армирани слоеви во рамките на Ceresit Ceretherm ETICS (Композитни системи за надворешна термална изолација) и традиционални малтери. Бојата СТ 16 може да се нанесува на површините на гипсеви, гипскартони и сите видови бетон и силни бои. Премачкувањето на подлогата со бојата СТ 16 значително ја намалува апсорпцијата, што спречува пребрзо сушење на нанесените производи. Фините агрегати вклучени во СТ 16 ги прават премачканите површини груби и отпорни на гребаници. Како што се шири површината, така го подобрува врзувањето на малтерите, китовите и боите. Овој производ има силни премазни својства и ја прави подлогата ефикасно хомогена. Со тоа спречува појава на дамки врз обоениот акрилен, минерален или силиконски малтер.

Чекор по чекор

Содржината на пакувањето се промешува. Не смеат да се користат 'рѓосани садови или алати. Не ја разредувајте бојата! Се препорачува 1 рамномерен слој СТ 16 со четка или валјак. Времето на сушење е околу 3 часа. Свежите дамки и алатите се мијат со вода.