СS 25 Санитарен силикон

Опис

Висококвалитетен силикон за затнување врзни и проширни спојки во санитарни простории

Карактеристики

  • Trioprotection - заштита против габи и мувла
  • Соодветен за постојано влажни простории
  • Лесен за употреба
  • Соодветни бои за Ceresit палетата на фуги
  • Отпорен на температури
  • За внатрешна и надворешна употреба

Прочитајте повеќе

СS 25 санитарниот силикон се користи за затнување спојки во санитарни простории како и за проширни спојки во керамички плочки во внатрешни, надворешни и трајно влажни услови. Се врзува за пластика, емајлирани и глазирани површини. Не се препорачува на површини во контакт со дрво, резервоари за вода за пиење и аквариуми.

Чекор по чекор

Спојките мора да се суви, чисти, цврсти и без супстанци кои би го попречиле врзувањето (на пример маснотии или стари смеси). Навртете го додатокот и пресечете го под агол соодветен на ширината на спојката и исполнете ја со силиконот.

Измазнете ја спојката во рок од 5 минути со соодветен алат (на пр. мистрија) и вода со малку сјај или сапун. Избегнувајте врзување со три страни. Запазете ја ширината на спојките од барем 5 мм во внатрешни и 10 mm во надворешни услови. Исполнете ги спојките со силиконот.